![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g zadního hovězího masa • 70 g slaniny • 1 cibule • 1 stroužek česneku • 1 malý celer • 1 sterilovaná kapie • 1 malý rajčatový protlak • 1 lžíce oleje • 1 lžička plnotučné hořčice • sůl • 1 lžička drceného nebo mletého kmínu • 1 lžička mleté papriky • mletý pepř • bobkový list • nové koření • celý pepř Recept pikantní hovězí maso připravíme takto:
Očištěné maso prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, opepříme a posypeme sladkou mletou paprikou a kmínem. Zbylý špek nakrájíme na drobné kostičky, dáme do kastrolu a na to položíme připravené maso. Do misky dáme rajčatový protlak, hořčici, olej, najemno nakrájenou cibuli a česnek a na nudličky nakrájený očištěný celer a naloženou kapii, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř, dobře promícháme, nalijeme na maso, přikryjeme poklicí a necháme uležet v chladnu alespoň 24 hodin. Pak maso vložíme do středně vyhřáté trouby a přikryté pomalu dusíme doměkka. Podle potřeby maso obracíme a podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření a vzniklou omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme. Omáčku můžeme podle potřeby zahustit malým množstvím hladké mouky, rozmíchané v troše vody a krátce povaříme. Maso nakrájíme na plátky. Pikantní hovězí maso podáváme s omáčkou a bramborovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní hovězí maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: irská hovězí mísa, zapečené kuřecí maso se žloutkovou směsí, pikantní smažený hermelín, pikantní pečené kuře, uzené maso na pórku, hovězí maso na žampionech, znojemské hovězí biftečky, hovězí roštěná po srbsku, guláš z hovězí oháňky, hovězí guláš s jablky pikantní hovězí maso, recept, hlavní jídla |