![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g hovězího masa • 80 g slaniny • 800 g brambor • 2 cibule • 1 malá kapusta • 1 velká mrkev • 20 g másla • sůl • pepř • petrželka Recept irská hovězí mísa připravíme takto:
Očištěné odblaněné maso zbavíme tuku a nakrájíme na drobné kostky. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno poklademe maso, osolíme, poklademe oloupanými a nadrobno nakrájenými brambory, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Další vrstvu tvoří spařená, na nudle nakrájená kapusta a očištěná, na kolečka nakrájená mrkev. Poslední vrstvu tvoří opět brambory. Navrch dáme na plátky nakrájenou slaninu, zalijeme horkou vodou, přikryjeme a pečeme asi dvě hodiny. Hotový pokrm posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Irská hovězí mísa nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí plátky s pikantní omáčkou, hovězí perkelt, hovězí pečeně se žampiony, dušené hovězí nudličky se zeleninou, pivní guláš z hovězích líček, pikantní hrášek s hovězím masem, hovězí maso na pepři, vařené hovězí maso, hovězí srdce na smetaně, znojemské hovězí maso irská hovězí mísa, recept, hlavní jídla |