![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 32 dkg italských těstovin penne • 3 vajíčka • 2 snítky majoránky • 1 hrst čerstvé bazalky • 1 malá lžička kaparů • 10 dkg třešňových rajčátek • 2 polévkové lžíce strouhaného sýra grana padano • 2 polévkové lžíce piniových semínek • 1 dcl olivového oleje • sůl • čerstvě mletý pepř Recept penne se zelenou omáčkou připravíme takto:
Vajíčka vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 6 minut. Potom vajíčka necháme vychladnout, oloupeme, dáme do mixeru, přidáme k nim omytou majoránku, bazalku, 4-5 polévkových lžic olivového oleje, špetku soli, pepř a strouhaný sýr a mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne naprosto jednolitá homogenní omáčka. Piniová semínka si na pánvi opražíme do zlatohněda. Těstoviny uvaříme ve slané vřelé vodě do polotvrda. Omáčku připravenou z vajíček a zeleného koření vlijeme na pánev, přidáme do ní okapané kapary a rajčata nakrájená na tenká kolečka. Do toho přidáme přecezené těstoviny a v omáčce je ještě povaříme. Podáváme posypané opraženými piniovými semínky a zbytkem strouhaného sýra. V naší kuchařce bylo kromě receptu Penne se zelenou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: mřenky se sýrovou omáčkou, pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou, krab se žampiónovou omáčkou, pstruh s mandlovou omáčkou, kapr s paprikovou omáčkou, srnčí karbanátky s paprikovou omáčkou, špagety se salámovou omáčkou, treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou, pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou, kuřecí játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou penne se zelenou omáčkou, recept, hlavní jídla |