KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pečené koroptve

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pečené koroptve potřebujeme tyto suroviny:

   • 3 koroptve
   • sůl
   • 150 g slaniny
   • špejle
   • 40 g másla
   • 40 g cibule
   • 5 zrnek pepře
   • 1/2 bobkového listu
   • tymián
   • vývar
Recept pečené koroptve připravíme takto:
Mladé koroptve oskubeme, nohy očistíme vařící vodou, osekáme drápky, zobáčky vyčistíme, opálíme chloupky, vykucháme je, vypereme a otřeme utěrkou. Uvnitř i zvrchu koroptve osolíme, do každé dáme malý kousíček slaniny. Na prsíčkách je prošpikujeme na tenké nudličky nakrájenou slaninou a špejlí připevníme hlavičku. Na pekáči rozpustíme zbytek slaniny a máslo, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, pepř, tymián a bobkový list. Když je cibulka osmažená do žluta, položíme na ni koroptve, podlijeme je vývarem a pečeme za častého polévání šťávou asi tři čtvrtě hodiny do zlatova.





pečené koroptve, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz