KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pečené koroptve potřebujeme tyto suroviny: • 3 koroptve • sůl • 150 g slaniny • špejle • 40 g másla • 40 g cibule • 5 zrnek pepře • 1/2 bobkového listu • tymián • vývar Recept pečené koroptve připravíme takto:
Mladé koroptve oskubeme, nohy očistíme vařící vodou, osekáme drápky, zobáčky vyčistíme, opálíme chloupky, vykucháme je, vypereme a otřeme utěrkou. Uvnitř i zvrchu koroptve osolíme, do každé dáme malý kousíček slaniny. Na prsíčkách je prošpikujeme na tenké nudličky nakrájenou slaninou a špejlí připevníme hlavičku. Na pekáči rozpustíme zbytek slaniny a máslo, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, pepř, tymián a bobkový list. Když je cibulka osmažená do žluta, položíme na ni koroptve, podlijeme je vývarem a pečeme za častého polévání šťávou asi tři čtvrtě hodiny do zlatova. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečené koroptve nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené kari špagety, zapečené brambory se špenátem, staročeské pečené koleno, pečené kuře na zelí s medem, brambory zapečené s masem a bílým zelím, kuře pečené v soli, plněné zapečené brambory, pečené kuře s česnekem a sýrem, zapečené brambory s mletým masem a zeleninou, žampiony zapečené s kozím sýrem pečené koroptve, recept, hlavní jídla |