KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Brambory zapečené s masem a bílým zelím

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept brambory zapečené s masem a bílým zelím potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g brambor
   • 500 g mletého masa
   • cibule
   • česnek
   • 1 lžíce oleje
   • půl lžičky oregana
   • sůl
   • pepř
   • 1 lžíce rajčatového protlaku
   • 1 konzerva krájených rajčat
   • 1 malá hlávka bílého zelí
   • 150 g kysané smetany
   • 100 ml sladké smetany
   • 150 g strouhaného sýra
Recept brambory zapečené s masem a bílým zelím připravíme takto:
Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na něm osmahneme. Přidáme mleté maso a opečeme. Okořeníme oreganem, osolíme a opepříme, přidáme rajčatový protlak a rajčata a společně podusíme. Bílé zelí očistíme, omyjeme, najemno nakrouháme, povaříme několik minut v osolené vodě, pak prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Kyselou a sladkou smetanu smícháme. Zelí naplníme do vymazané zapékací formy, poklademe mletým masem a přikryjeme plátky brambor. Zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě při 175°C asi 45 minut. Ozdobíme petrželkou.





brambory zapečené s masem a bílým zelím, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz