![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 menší kuře • 4 hrnky soli • 1 lžíce tymiánu • 1 citrón • voda Recept kuře pečené v soli připravíme takto:
Do pekáče dáme alobal, který pokryjeme vrstvou soli. Vnitřek kuřete posypeme tymiánem a vložíme citrón (tomu uřízneme špičky a propícháme jej vidličkou. Kuře položíme hřbetem vzhůru na sůl v pekáči, zbytkem soli pokryjeme celé kuře, jemně polijeme vodou (aby se sůl spojila) a odkryté pečeme v troubě předehřáté na 230°C asi jednu hodinu. Pak kuře vyndáme, necháme 10 minut odstát, pak opatrně rozbijeme krustu ze soli a oddělíme ji od kuřete. Kuře od soli důkladně očistíme. Podáváme například s dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kuře pečené v soli nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: česneková kuřecí stehna, kuře s pomerančem a vlašským ořechem, zapečené těstoviny s mletým masem, zapečené kari špagety, kuře mnoha vůní, kuřecí nákyp s kysaným zelím, zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem, bleskové kuře, zapečené brambory se sýrem ii, staročeské kuře se zelím kuře pečené v soli, recept, hlavní jídla |