![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 vepřové koleno Recept staročeské pečené koleno připravíme takto:
Očištěné koleno naložíme do láku minimálně na 24 hodin. Musí být ponořené a zatěžkané. Po 24 hodinách vyjmeme, omyjeme a slabě prosolíme. Na kůžičce si nakrájíme mřížky a dáme péct asi na 2,5 hodiny. Během pečení stále podléváme vepřovým vývarem. Podáváme teplé, výborné s křenem a domácím chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeské pečené koleno nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené brambory se špenátem, zapečené špecle se slaninou, pečené česnekové brambory v římském hrnci, zapečené brambory s vepřovým masem, zapečené knedlíky, pečené koleno na černém pivě, zapečené brambory se sýrem, brambory zapečené se smetanou, zapečené škubánky se čtyřmi druhy sýra, zapečené filé staročeské pečené koleno, recept, hlavní jídla |