KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept paštika z husích jater potřebujeme tyto suroviny: • 15 husích jater • 3 sklenice mléka • 100 gramů slaniny • 6 vajec • 2 sklenice strouhanky • 4 uvařené hřiby • 2 citrony • sůl • muškátový oříšek • máslo • želatina • sklenice bujónu • ovoce na ozdobu Recept paštika z husích jater připravíme takto:
Husí játra namočíme na několik hodin do mléka. Lehce zmraženou slaninu nakrájíme na co nejmenší kostičky. Vymočená játra nasekáme, smícháme se slaninou, vejci, strouhankou, nadrobno nakrájenými hřiby, přidáme citronovou šťávu, sůl a špetku muškátového oříšku. Vše velmi pečlivě zpracujeme. Formu vymažeme pečlivě máslem, vložíme do ní paštiku a pečeme 1 hodinu v rozehřáté troubě. Po upečení vychladíme a vložíme na na hodinu do lednice. Paštiku vyndáme z formy, želatinu namočíme v pár lžičkách studené vody, rozmícháme ve vlažném bujónu, zalijeme paštiku. Když želatina ztuhne ozdobíme ovocem (broskve, višně, plátky kivi) a ještě i to zalijeme želatinou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Paštika z husích jater II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí paštika, paštika z rybího filé, uherská paštika z husích jater, paštika z divočiny, paštika z husích drůbků, vepřová paštika ii, houbová paštika, zeleninová paštika, vepřová paštika, zvěřinová paštika paštika z husích jater ii, recept, na chleba |