![]() |
![]() • 0,5 kg hub • 250 g míchaného mletého masa • 1 balení listového těsta • 2 cibule • 1 stroužek česneku • 2 vejce • 40 g másla • sůl • pepř • mouka • čerstvě nasekaná petrželka Recept houbová paštika připravíme takto:
Houby očistíme, nakrájíme na kousky a podusíme na rozehřátém másle asi 5 minut. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, smícháme s mletým masem a přidáme žloutky z vajec a nasekanou petrželku. Pak vmícháme vychladlou houbovou směs a dochutíme solí a pepřem. Ze zbylých bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do směsi. Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto, jeho částí vyložíme římský hrnec, naplníme směsí tak, že okraje zůstanou volné, na směs položíme druhou část těsta a okraje k sobě přimačkneme. Hrnec přiklopíme, dáme do předehřáté trouby a pečeme pši 200°C asi 1 hodinu. Hotovou paštiku necháme chvíli odpočinout, pak vyklopíme z hrnce a nakrájíme na plátky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Houbová paštika nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Babiččina játrová paštika Bůčková paštika Cikánská paštika Čočková paštika Domácí husí paštika Falešná paštika Fazolová paštika Francouzská paštika z kachních jater Houbová pomazánka s rajčaty Husí paštika Játrová paštika Kuřecí paštika Litevská paštika Lovecká paštika Masová paštika Paštika z divočáka Paštika z divočiny Paštika z drůbežích jater Paštika z hub Paštika z husích drůbků Paštika z husích jater Paštika z husích jater II Paštika z kachních jater Paštika z králíka s koňakem Paštika z kuřecích jater Paštika z kuřecích jater Paštika z listového těsta Paštika z rybího filé Paštika z vepřových jater Rybí paštika Selská játrová paštika Selská paštika Srnčí paštika Staročeská paštika s játry Špekáčková paštika Uherská paštika z husích jater Vaječná paštika Vánoční drůbeží paštika Velikonoční vaječná paštika Vepřová paštika Vepřová paštika II Zámecká paštika Zeleninová paštika Zvěřinová paštika Zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy houbová paštika, recept, na chleba |
|