![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g vepřového masa • 1 cibule • 1 konzerva žampionů • 200 ml sterilovaného leča • 1 smetana na vaření • 1,5 lžíce hladké mouky • sůl • pepř • 2 lžičky mleté sladké papriky • olej Recept novohradský řízek připravíme takto:
Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, posolíme a posypeme mletým pepřem. Maso z obou stran osmažíme na oleji a maso vyjmeme. Ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a osmažíme. Pak posypeme paprikou, zalijeme horkou vodou, přidáme maso, procezené žampiony a lečo a dusíme pod pokličkou do změknutí masa. Nakonec přidáme smetanu a necháme přejít varem. Podle chuti dosolíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Novohradský řízek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pašerácký řízek, vaječný řízek, velkomoravský řízek, vepřový řízek v sýrovém těstíčku, studentský řízek, vepřový přírodní řízek s hořčicí, plněný vepřový řízek, sekaný řízek se sýrem, vepřový řízek s holandskou omáčkou, zámecký řízek novohradský řízek, recept, hlavní jídla |