KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Plněný vepřový řízek

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept plněný vepřový řízek potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 vepřové řízky po cca 150g
   • 30g cibule
   • 50g hub (žampiónů)
   • 5 lžic kysané smetany
   • asi 1 dl hovězího vývaru (z masoxu)
   • 1 lžička rajčatového protlaku
   • 1 žloutek
   • hladká mouka
   • petrželová nať
   • mletý pepř
   • vegeta
   • sůl
   • olej
Recept plněný vepřový řízek připravíme takto:
Cibuli, petrželku a houby nadrobno posekáme a podusíme na troše oleje. Ochutíme solí, vegetu a pepřem, zaprášíme hladkou moukou, vmícháme rajčatový protlak, 2 lžíce smetany a žloutek. Vaříme, aby vznikla hustější hmota. Řízky hodně rozklepeme, na polovinu každého řízku dáme část houbové náplně, přikryjeme druhou polovinou řízku a sepneme jehlicí nebo párátky. Řízky osolíme, zlehka obalíme moukou a na horkém oleji je z obou stran rychle opečeme. Potom je podlijeme vývarem a 3 lžícemi smetany. Přikryté doměkka podusíme. Podáváme s bramborovými hranolky.





plněný vepřový řízek, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz