KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept plněný vepřový řízek potřebujeme tyto suroviny: • 4 vepřové řízky po cca 150g • 30g cibule • 50g hub (žampiónů) • 5 lžic kysané smetany • asi 1 dl hovězího vývaru (z masoxu) • 1 lžička rajčatového protlaku • 1 žloutek • hladká mouka • petrželová nať • mletý pepř • vegeta • sůl • olej Recept plněný vepřový řízek připravíme takto:
Cibuli, petrželku a houby nadrobno posekáme a podusíme na troše oleje. Ochutíme solí, vegetu a pepřem, zaprášíme hladkou moukou, vmícháme rajčatový protlak, 2 lžíce smetany a žloutek. Vaříme, aby vznikla hustější hmota. Řízky hodně rozklepeme, na polovinu každého řízku dáme část houbové náplně, přikryjeme druhou polovinou řízku a sepneme jehlicí nebo párátky. Řízky osolíme, zlehka obalíme moukou a na horkém oleji je z obou stran rychle opečeme. Potom je podlijeme vývarem a 3 lžícemi smetany. Přikryté doměkka podusíme. Podáváme s bramborovými hranolky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Plněný vepřový řízek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřový bůček s nádivkou, masopustní vepřový guláš, zapečené brambory s vepřovým masem, krůtí řízek v sezamovém obalu, smažený řízek z divočáka, novohradský řízek, pašerácký řízek, dušená mrkev s vepřovým masem, vepřový jazyk na cibuli, vepřový řízek v sýrovém těstíčku plněný vepřový řízek, recept, hlavní jídla |