KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Srbské rizoto

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept srbské rizoto potřebujeme tyto suroviny:

   • 350 g telecího předního masa bez kostí
   • 60 g parmezánu
   • 100 g margarínu
   • 100 g cibule
   • 600 g rýže
   • 25 g uzené slaniny
   • 100 g kečupu
   • 100 g zelené papriky
   • 20 g hladké mouky
   • mletá paprika
   • pepř
   • sůl
Recept srbské rizoto připravíme takto:
Na kostky nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme tuk, nadrobno nakrájenou cibuli, telecí maso nakrájené na kostky, zalijeme malým množstvím vroucí vody, osolíme, opepříme a dusíme. Až je maso poloměkké, odebereme polovinu šťávy, tu vydusíme na tuk, zaprášime moukou, osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vodou a vaříme nejméně 30 minut. Při podávání touto omáčkou porce rizota přelijeme. K poloměkkému masu přidáme zelenou papriku nakrájenou na proužky, vymytou rýži, potřebné množství vody, přivedeme k varu a dáme do trouby dusit doměkka.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Srbské rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

žampiónové rizoto, jadranské rizoto, houbové rizoto s cuketami, houbové rizoto, rizoto s mořskými plody, rizoto z husích jater, kuřecí rizoto, janovské rizoto, rizoto z kuřecího masa s houbami, hříbkové rizoto



srbské rizoto, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz