![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g rýže • 500 g třešní • 1 svazek jarní cibulky • 1 lžíce olivového oleje • 1,25 l zeleninového vývaru • 5 lžic smetany ke šlehání • sůl • pepř • tvrdý sýr (parmazán) Recept třešňové rizoto připravíme takto:
Třešně zbavíme stopek, opláchneme, vypeckujte a na rozehřátém oleji krátce osmažíme. Pak přidáme rýži, osolíme a opepříme, promícháme, zalijeme 200 ml vývaru a za stálého míchání necháme odpařit. Až rýže vsákne vývar, přidáváme po částech další vývar a vždy ho necháme vsáknout (celkem asi 20 minut). Jarní cibulky očistíme, nakrájíme nadrobno a 5 minut před koncem varu přidáme spolu se smetanou k rizotu. Porce třešňového rizota posypeme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Třešňové rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rizoto s liškami, telecí rizoto, polské rizoto, třešňové knedlíky s tvarohem, rizoto s mořskými plody, rizoto z lososa se zeleným chřestem, italské rizoto s čekankou, rizoto na pivu, rizoto s rajčaty a olivami, zeleninové rizoto třešňové rizoto, recept, hlavní jídla |