![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 husa • 300 g husích vnitřností • 2 cibule • 3 stroužky česneku • 2 kyselá jablka • 100 g rozinek • 2 starší housky • 500 ml vývaru • sůl • mletý pepř • muškátový oříšek • 2 lžičky majoránky • celý pepř • nové koření • bobkový list • máslo • petrželka Recept nadívaná husa po polsku připravíme takto:
Husu očistíme. Křídla a krk odřízneme, dáme do vývaru spolu s vnitřnostmi, novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem a rozinkami a vaříme přibližně hodinu tak, aby se vývar částečně vypařil. Pak necháme vývar vychladnout, vyndáme křídla, krk a koření, přidáme suché housky, zamícháme a umeleme. Jablka nastrouháme, cibuli nasekáme nadrobno a vše promícháme. Dochutíme majoránkou, petrželkou, utřeným česnekem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Touto nádivkou naplníme husu, zašijeme nebo spojíme párátky, polijeme roztaveným máslem, dáme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme přibližně dvě hodiny. Husu průběžně polévám na střídačku vodou a šťávou z pečení. V naší kuchařce bylo kromě receptu Nadívaná husa po polsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: nadívaná husí prsíčka, pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou, hodovnická husa, husarská pečeně, svatováclavská husa pečená s jablky, svatomartinská husa s jablky, staročeská husa na zázvoru, pečená husa, staročeská pečená husa na česneku, nadívaná husa nadívaná husa po polsku, recept, hlavní jídla |