KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Husarská pečeně

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept husarská pečeně potřebujeme tyto suroviny:

   • 3/4 kg zadního hovězího bez kosti
   • půl mrkve
   • půl petržele
   • kousek celeru
   • 1 menší cibule
   • sůl
   • náplň: 1 lžíce másla
   • 1 středně velká cibule
   • 3 lžíce strouhaného chleba
   • sůl
   • pepř
   • na jíšku: 1 lžíce másla
   • 2 lžíce hladké mouky
Recept husarská pečeně připravíme takto:
Maso vložíme do osolené vařící vody, později přidáme zeleninu a vaříme do poloměkka. Příprava náplně: Na lžíci másla zpěníme cibuli jemně nakrájenou, přidáme strouhaný chléb, sůl a pepř. Přilijeme několik lžic vývaru a odstavíme s ohně. Maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme přes vlákno na plátky, potřeme náplní a složíme do vymaštěné zapékací mísy hustě za sebou. Podlijeme trochou vývaru a dáme zapéci. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, povaříme a nalijeme na maso. Maso pečeme tak dlouho, až je měkké.





husarská pečeně, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz