KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept labužnická roštěná potřebujeme tyto suroviny: • 4 plátky roštené po 150 g • 1 kyselá okurka • 100 g čerstvých žampiónů • 0,5 dcl bílého vína • 4 lžíce kečupu • 2 dcl smetany na šlehání • 40 g másla • olej • sůl • mletý černý pepř Recept labužnická roštěná připravíme takto:
Očištěné a odblaněné maso jemně naklepeme, potřeme olejem a necháme 1 den v chladničce. V rozehřátém oleji plátky masa opečeme z obou stran tak, aby uvnitř zůstaly ještě růžové, osolíme a uložíme na teplé talíře. Do výpeku přidáme máslo, nakrájenou okurku a žampióny a osmahneme, pak zalijeme bílym vínem a kečupom a povaříme. Potom vmícháme ušlehanou smetanu, prohřejeme a nalijeme na roštěnky. Podávame s dušenou rýží nebo bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Labužnická roštěná nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: roštěná na smetaně, labužnická koprová omáčka, kavkazská roštěná, debrecínská roštěná, domácí hovězí roštěná, roštěná se šunkou a pečeným vejcem, hovězí roštěná po srbsku, hovězí roštěná dušená v mrkvi, rýnská roštěná, staročeská roštěná labužnická roštěná, recept, hlavní jídla |