![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 plátky roštené po 150 g • 1 kyselá okurka • 100 g čerstvých žampiónů • 0,5 dcl bílého vína • 4 lžíce kečupu • 2 dcl smetany na šlehání • 40 g másla • olej • sůl • mletý černý pepř Recept labužnická roštěná připravíme takto:
Očištěné a odblaněné maso jemně naklepeme, potřeme olejem a necháme 1 den v chladničce. V rozehřátém oleji plátky masa opečeme z obou stran tak, aby uvnitř zůstaly ještě růžové, osolíme a uložíme na teplé talíře. Do výpeku přidáme máslo, nakrájenou okurku a žampióny a osmahneme, pak zalijeme bílym vínem a kečupom a povaříme. Potom vmícháme ušlehanou smetanu, prohřejeme a nalijeme na roštěnky. Podávame s dušenou rýží nebo bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Labužnická roštěná nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapékaná roštěná se sýrem, lomnická roštěná, debrecínská roštěná, kavkazská roštěná, ďábelská roštěná, hovězí roštěná po srbsku, roštěná na houbách, koňská roštěná dušená na rajčatech, staročeská roštěná, hovězí roštěná labužnická roštěná, recept, hlavní jídla |