KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept labužnická roštěná potřebujeme tyto suroviny: • 4 plátky roštené po 150 g • 1 kyselá okurka • 100 g čerstvých žampiónů • 0,5 dcl bílého vína • 4 lžíce kečupu • 2 dcl smetany na šlehání • 40 g másla • olej • sůl • mletý černý pepř Recept labužnická roštěná připravíme takto:
Očištěné a odblaněné maso jemně naklepeme, potřeme olejem a necháme 1 den v chladničce. V rozehřátém oleji plátky masa opečeme z obou stran tak, aby uvnitř zůstaly ještě růžové, osolíme a uložíme na teplé talíře. Do výpeku přidáme máslo, nakrájenou okurku a žampióny a osmahneme, pak zalijeme bílym vínem a kečupom a povaříme. Potom vmícháme ušlehanou smetanu, prohřejeme a nalijeme na roštěnky. Podávame s dušenou rýží nebo bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Labužnická roštěná nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: budvarská roštěná, maďarská roštěná, roštěná na houbách, rýnská roštěná, francouzská roštěná, kavkazská roštěná, koňská roštěná dušená na rajčatech, zapékaná roštěná se sýrem, znojemská roštěná, roštěná na smetaně labužnická roštěná, recept, hlavní jídla |