![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 plátky roštené po 150 g • 1 kyselá okurka • 100 g čerstvých žampiónů • 0,5 dcl bílého vína • 4 lžíce kečupu • 2 dcl smetany na šlehání • 40 g másla • olej • sůl • mletý černý pepř Recept labužnická roštěná připravíme takto:
Očištěné a odblaněné maso jemně naklepeme, potřeme olejem a necháme 1 den v chladničce. V rozehřátém oleji plátky masa opečeme z obou stran tak, aby uvnitř zůstaly ještě růžové, osolíme a uložíme na teplé talíře. Do výpeku přidáme máslo, nakrájenou okurku a žampióny a osmahneme, pak zalijeme bílym vínem a kečupom a povaříme. Potom vmícháme ušlehanou smetanu, prohřejeme a nalijeme na roštěnky. Podávame s dušenou rýží nebo bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Labužnická roštěná nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: labužnická koprová omáčka, domácí hovězí roštěná, maďarská roštěná, kavkazská roštěná, roštěná na smetaně, hovězí roštěná, koňská roštěná dušená na rajčatech, debrecínská roštěná, pastýřská roštěná, staročeská roštěná labužnická roštěná, recept, hlavní jídla |