KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pastýřská roštěná potřebujeme tyto suroviny: • 400 g hovězí roštěnky • 100 g uzené klobásy • 150 g uzeného sýra • 2 lžíce kečupu • 2 cibule • 20 g hladké mouky • 50 g sádla • masový vývar • sůl • pepř • nadrobno nasekaná zelená petrželka Recept pastýřská roštěná připravíme takto:
Maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a osmahneme v rozpáleném sádle. Potom přidáme nakrájenou cibuli a oloupanou klobásu nakrájenou na kolečka, opražíme, podlijeme masovým vývarem a dusíme doměkka. Až bude maso měkké, přendáme do ohnívzdorné misky, posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme kečupem a zapečeme v předehřáté troubě. Zapečené roštěnky nakonec posypeme zelenou petrželkou a podávame s opečenými brambory nebo hranolky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pastýřská roštěná nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí roštěná na zelenině, domácí hovězí roštěná, francouzská roštěná, hovězí roštěná dušená v mrkvi, zámecká roštěná, labužnická roštěná, zapékaná roštěná se sýrem, maďarská roštěná, staročeská roštěná, znojemská roštěná pastýřská roštěná, recept, hlavní jídla |