![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g hovězí roštěnky • 100 g uzené klobásy • 150 g uzeného sýra • 2 lžíce kečupu • 2 cibule • 20 g hladké mouky • 50 g sádla • masový vývar • sůl • pepř • nadrobno nasekaná zelená petrželka Recept pastýřská roštěná připravíme takto:
Maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a osmahneme v rozpáleném sádle. Potom přidáme nakrájenou cibuli a oloupanou klobásu nakrájenou na kolečka, opražíme, podlijeme masovým vývarem a dusíme doměkka. Až bude maso měkké, přendáme do ohnívzdorné misky, posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme kečupem a zapečeme v předehřáté troubě. Zapečené roštěnky nakonec posypeme zelenou petrželkou a podávame s opečenými brambory nebo hranolky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pastýřská roštěná nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeská roštěná, domácí hovězí roštěná, francouzská roštěná, ďábelská roštěná, znojemská roštěná, budvarská roštěná, hovězí roštěná po srbsku, debrecínská roštěná, koňská roštěná dušená na rajčatech, labužnická roštěná pastýřská roštěná, recept, hlavní jídla |