KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Králík na hořčici

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept králík na hořčici potřebujeme tyto suroviny:

   • králík
   • kremžská hořčice
   • olivový olej
   • bílé víno
   • smetana
   • sůl
   • pepř
Recept králík na hořčici připravíme takto:
Smícháme olivový olej s hořčicí a pečlivě promícháme. Osolíme a opepříme. Opláchneme staženého králíka, osušíme a rozdělíme na 6 porcí. Potřeme je hořčicí s olejem, vložíme do pekáče a déme do trouby rozehřáté na 250°C. Po 10 minutách zalijeme vodou a pečeme dalších 10 minut. Pečeni občas polijeme vypečenou šťávou. Pak vyjmeme z trouby. Vložíme králíka na nahřátou mísu a necháme na teple. Pekáč se šťávou z pečeně dáme znovu na plotnu, přilijeme víno a mícháme vařečkou do zhoustnoutí. Přidáme smetanu a udržujeme na velmi mírném plameni tak, aby omáčka nezačala vařit. Stále pečlivě mícháme. Pak stáhneme z plotny, podle chuti osolíme a znovu zamícháme. Omáčkou zalijeme upečené maso.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík na hořčici nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

birminghamský smažený králík, pečený divoký králík, králík s nádivkou, králík po kanadsku, ďábelský králík, králík po hanácku, staročeský králík na smetaně, králík na šalvěji, králík po toskánsku, králík načerno



králík na hořčici, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz