KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Birminghamský smažený králík

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept birminghamský smažený králík potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 králičí zadek
   • 150 g cibule
   • celý pepř
   • mletá paprika
   • bobkový list
   • tymián
   • 1 citrón
   • olej na smažení
   • na těstíčko: 250 ml vody + 100 g hladké mouky + 2 vejce + 1 lžíce oleje
Recept birminghamský smažený králík připravíme takto:
Zadní díl z králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme a osolíme. Připravíme marinádu z nakrájené cibule, mleté papriky, tymiánu, bobkového listu a citrónové šťávy, dáme do ní porce masa a necháme odležet alespoň 3 hodiny. Maso během macerování obracíme. Z vody, hladké mouky, žloutků a oleje připravíme těstíčko, které zlehčíme sněhem z bílků. Porce králíka máčíme v těstíčku a zvolna smažíme v oleji.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Birminghamský smažený králík nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

bůčková roláda s králíkem, naložený lesnický králík, králík na pepři, smažený pórek, smažený lín, smažený řízek z divočáka, smažený celer s nivou, smažený kapr se sýrem, smažený sýr, nesmažený květák



birminghamský smažený králík, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz