![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 králičí zadek • 150 g cibule • celý pepř • mletá paprika • bobkový list • tymián • 1 citrón • olej na smažení • na těstíčko: 250 ml vody + 100 g hladké mouky + 2 vejce + 1 lžíce oleje Recept birminghamský smažený králík připravíme takto:
Zadní díl z králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme a osolíme. Připravíme marinádu z nakrájené cibule, mleté papriky, tymiánu, bobkového listu a citrónové šťávy, dáme do ní porce masa a necháme odležet alespoň 3 hodiny. Maso během macerování obracíme. Z vody, hladké mouky, žloutků a oleje připravíme těstíčko, které zlehčíme sněhem z bílků. Porce králíka máčíme v těstíčku a zvolna smažíme v oleji. V naší kuchařce bylo kromě receptu Birminghamský smažený králík nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažený sýr, smažený hovězí řízek se sýrem, staročeský králík na smetaně, nesmažený květák, smažený vepřový jazyk, pečený králík na petrželce, pečený divoký králík, myslivecký králík na smetaně, králík na hořčici, králík s nivou birminghamský smažený králík, recept, hlavní jídla |