![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 králík • máslo • hořčice • 30 g hladké mouky • 2 dl bílého vína • 2 lžíce smetany • citrónová šťáva • sůl Recept králík po hanácku připravíme takto:
Očištěné maso osolíme, potřeme hořčicí a dáme na máslem vymazaný pekáč. Během pečení králíka potíráme rozpuštěným máslem. Před dopečením králíka potíráme citrónovou šťávou. V případě potřeby králíka během pečení podlijeme vodou. Hotové maso vyjmeme, vydušenou šťávu poprášíme moukou a zamícháme. Nakonec přidáme do šťávy víno a smetanu. Králíka naporcujeme a jednotlivé porce při podávání polijeme šťávou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík po hanácku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík dušený se žampiony a brambory, králík na hořčici ii, pečený králík na petrželce, staročeský králík na smetaně, králík načerno, králík na česneku, pikantní králík, králík na česneku a rozmarýnu, králík na paprice, pečený divoký králík králík po hanácku, recept, hlavní jídla |