![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1,2 kg králičího masa naporcovaného • 150 g cibule • 300 g kořenové zeleniny • 350 g sušených švestek • 350 g perníku na strouhání • 300 ml červeného suchého vína • 70 g jader vlašských ořechů • 70 g rozinek • 30 g loupaných mandlí • sůl • celý pepř • bobkový list • tymián • nové koření • jalovec • olej • voda na podlévání Recept králík načerno připravíme takto:
Naporcovaného králíka opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda. Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovec, sušené švestky a opečené králičí maso, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, omáčku zahustíme perníkem, přilijeme červené víno a krátce povaříme. Nakonec omáčku přecedíme a přidáme do ní nasekané vlašské ořechy, mandle a rozinky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík načerno nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík na zelenině, králík pečený s nádivkou, králík na šalvěji, provensálský králík na vejcích, roláda z králíka, pečený králík na víně, králík na dijonské hořčici, kanadský králík, staročeský králík na smetaně, králík se slaninou králík načerno, recept, hlavní jídla |