![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • kýta a hřbet z králíka • 200 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky • 1 červená paprika • 1 zelená paprika • saturejka • oregano • tymián • několik stroužků česneku • 1 lžíce hořčičného semínka • několik zrnek celého pepře • 50 g francouzské hořčice • 100 ml bílého vína Recept králík na hořčici připravíme takto:
Maso odblaníme, přelijeme vroucí vodou, necháme odkapat, osolíme a obalíme plátky slaniny, které připíchneme párátky. Papriky nakrájíme na nudličky, bylinky opláchneme, česnek nasekáme, pepř a hořčičné semínko rozdrtíme. Do pekáče rozprostřeme papriky, poklademe masem, pokryjeme bylinkami, posypeme hořčičným semínkem a pepřem, potřeme hořčicí, zalijeme vínem a přikryté pečeme 45 minut při 220°C. Pak odkryjeme, snítky bylinek odstraníme, potřeme zbylou hořčicí a ještě krátce dopečeme. Podáváme s rýží, těstovinami, noky nebo brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík na hořčici II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: roláda z králíka, králík pečený s nádivkou, králík na česneku, králík s nádivkou, myslivecký králík na smetaně, králík na cibuli, králík na dijonské hořčici, dušený králík s křenem, kapr na hořčici, králík na pivě králík na hořčici ii, recept, hlavní jídla |