KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Kapr na hořčici

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr na hořčici potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 porce kapra
   • hořčice
   • 1/4 litru muškátového vína
   • 3 rajčata
   • sůl
   • pepř
   • petrželová nať
   • 1/4 litru šlehačky
Recept kapr na hořčici připravíme takto:
Osolené porce kapra potřeme po obou stranách hořčicí, naskládáme vedle sebe na pekáč, podlijeme vínem, narovnáme na ně plátky rajčat, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Ke šťávě po pečení přidáme šlehačku, prošleháme, podle potřeby přisolíme a opepříme, uvedeme do varu a dále nevaříme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na hořčici nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

námořnický kapr, kapr s vejcem a rajčetem, králík na hořčici ii, kapr po staročesku, dračí kapr, kapr v leču, kapr ve zlatých šupinách, radegastův kapr, kapr dušený na pivě, kapr po srbsku



kapr na hořčici, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz