KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapr na hořčici

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr na hořčici potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 porce kapra
   • hořčice
   • 1/4 litru muškátového vína
   • 3 rajčata
   • sůl
   • pepř
   • petrželová nať
   • 1/4 litru šlehačky
Recept kapr na hořčici připravíme takto:
Osolené porce kapra potřeme po obou stranách hořčicí, naskládáme vedle sebe na pekáč, podlijeme vínem, narovnáme na ně plátky rajčat, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Ke šťávě po pečení přidáme šlehačku, prošleháme, podle potřeby přisolíme a opepříme, uvedeme do varu a dále nevaříme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na hořčici nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

jávský pečený kapr, kapr na česneku, bramborová polévka s kaprem, kapr po francouzsku, kapr s mandlemi, zapečený kapr se smetanou a koprem, kapr na černo s mandlemi, kapr po srbsku, kapr na pórku, kapr na žampiónech s ořechy



kapr na hořčici, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz