KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Roláda z králíka

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept roláda z králíka potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g králičího masa
   • 200 g vepřového bůčku
   • 200 g předního hovězího masa
   • 1 vejce
   • strouhanka
   • 1 cibule
   • sterilovaná zelenina (mrkev
   • hrášek,celer)
   • 50 ml oleje
   • 50 ml bílého vína
   • 1 lžička hladké mouky
   • rajský protlak
   • sůl
   • pepř
Recept roláda z králíka připravíme takto:
Králíka vykostíme a maso opatrně rozklepeme na plát a jemně osolíme a opepříme. Zbylé odřezky umeleme s vepřovým bůčkem a hovězím masem, osolíme, opepříme a přimícháme vejce, trochu strouhanky a scezenou sterilovanou zeleninu. Připravenou směs rozetřeme na plát masa, stočíme do rolády, převážeme nití a opečeme na rozehřátém oleji. Pak roládu vyndáme, ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme protlak, vložíme roládu, podlijeme vínem a přikryté dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme horkou vodou. Až je maso měkké, roládu vyndáme a nakrájíme na plátky. Šťávu zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme. Podáváme s dušenou rýží.





roláda z králíka, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz