KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept roláda z králíka potřebujeme tyto suroviny: • 600 g králičího masa • 200 g vepřového bůčku • 200 g předního hovězího masa • 1 vejce • strouhanka • 1 cibule • sterilovaná zelenina (mrkev • hrášek,celer) • 50 ml oleje • 50 ml bílého vína • 1 lžička hladké mouky • rajský protlak • sůl • pepř Recept roláda z králíka připravíme takto:
Králíka vykostíme a maso opatrně rozklepeme na plát a jemně osolíme a opepříme. Zbylé odřezky umeleme s vepřovým bůčkem a hovězím masem, osolíme, opepříme a přimícháme vejce, trochu strouhanky a scezenou sterilovanou zeleninu. Připravenou směs rozetřeme na plát masa, stočíme do rolády, převážeme nití a opečeme na rozehřátém oleji. Pak roládu vyndáme, ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme protlak, vložíme roládu, podlijeme vínem a přikryté dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme horkou vodou. Až je maso měkké, roládu vyndáme a nakrájíme na plátky. Šťávu zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme. Podáváme s dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Roláda z králíka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: roláda z telecího masa, ostravská roláda, krůtí roláda s bylinkami, bulharská kachní roláda, plněná hovězí roláda, myslivecká roláda ze srnčího masa, štrasburská roláda, myslivecká roláda ze jeleního masa, špenátová roláda, šarišská roláda roláda z králíka, recept, hlavní jídla |