![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 menší králík • 3 lžíje dijonské hořčice • 3 lžíce olivového oleje • sůl • pepř • 2 lžíce oleje na opečení Recept králík na dijonské hořčici připravíme takto:
Králíka očistíme a naporcujeme. V hlubší misce ušleháme hořčici s olivovým olejem, solí a mletým pepřem. Touto marinádou potřeme porce králičího masa a necháme v chladnu odležet alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc. Králičí porce opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji, přilijeme zbytek marinády a trošku horké vody, vložíme do trouby a pečeme, až maso změkne (45-60 minut). Podle potřeby maso podléváme a občas potřeme výpekem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík na dijonské hořčici nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečený divoký králík, králík po cikánsku, králík v mrkvi, králík v červeném zelí, kanadský králík, králík se slaninou, králík načerno, králík na pepři, králičí maso na hořčici, králík dušený se žampiony a brambory králík na dijonské hořčici, recept, hlavní jídla |