![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g hovězího předního masa • 100 g hladké mouky • 1 l plnotučného mléka • 50 g másla • sůl • 3 kuličky nového koření • 3 kuličky pepře • 50 g čerstvého kopru • 2 lžíce cukru Recept koprová omáčka s hovězím masem připravíme takto:
Maso vložíme do tlakového hrnce do vroucí vody spolu s kořením, osolíme, uzavřeme a vaříme asi 30 minut, dokud maso nezměkne. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, dobře prošleháme a za stálého míchání povaříme asi 20 minut. Pak přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu a nasekaný kopr. Uvařené maso nakrájíme na plátky. Hovězí maso s koprovou omáčkou podáváme nejlépe s houskovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Koprová omáčka s hovězím masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: růžičková kapusta s uzeným masem, rizoto s kuřecím masem a zeleninou, pikantní rajčatová omáčka, dušená kapusta s uzeným masem a brambory, zapečené brambory s vepřovým masem, brambory plněné mletým hovězím, papriky plněné uzeným tofu a mletým masem, špenát s těstovinami a uzeným masem, rajská omáčka s hovězím masem, koprová omáčka koprová omáčka s hovězím masem, recept, hlavní jídla |