Brambory plněné mletým hovězímKategorie: hlavní jídla, hovězí masoHodnocení receptu:   Na recept brambory plněné mletým hovězím potřebujeme tyto suroviny: • 10 velkých brambor • 500 ml smetany • 2 lžíce mouky • 2 lžíce másla • 500 ml vývaru • 125 ml rajského protlaku • nasekaná zelená petrželka • 400 gramů hovězího masa • 1 cibule • 1 lžíce sádla Recept brambory plněné mletým hovězím připravíme takto: Brambory omyjeme a vaříme asi dvacet minut. Scedíme, oloupeme a vydlabeme tak, aby stěna byla přibližně jeden centimetr široká. Hovězí umeleme a smícháme s osmaženou nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí a pepřem. Brambory naplníme a uložíme v pekáčku. Připravíme si rajčatovou omáčku. Mouku osmažíme na suché pánvi, rozmícháme ji s vývarem, přecedíme, přilejeme smetanu a vaříme pět až deset minut, pak přidáme máslo a trošku soli. Rajský protlak ohřejeme, mícháme a pak přidáme k smetanové omáčce. Brambory zalijeme omáčkou a zapékáme v troubě rozehřáté na 200 stupňů dvacet až pětadvacet minut.
brambory plněné mletým hovězím, recept, hlavní jídla |
|