KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept rajská omáčka s hovězím masem potřebujeme tyto suroviny: • 500 g hovězí maso přední • 1 cibule • 2 lžíce másla • 4 kuličky pepře • 2 kuličky nového koření • 1 bobkový list • 200 g rajského protlaku • 200 ml kečupu • sůl • cukr Recept rajská omáčka s hovězím masem připravíme takto:
Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme, dokud není maso měkké (podle potřeby doléváme vodou, abychom měli asi 1 litr vývaru). V kastrolu na rozpuštěném másle osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem z masa a vaříme. Až je cibule měkká, přidáme rajský protlak a kečup. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Dochutíme cukrem a solí. Maso nakrájíme na plátky a na talíři zalijeme rajskou omáčkou. Rajskou omáčku s hovězím masem podáváme s houskovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rajská omáčka s hovězím masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: paella s kuřecím masem a mušlemi, špecle s kysaným zelím a uzeným masem, brambory plněné mletým hovězím, brusinková omáčka, květák s vepřovým masem, vídeňská pažitková omáčka, čínské nudle s vepřovým masem, fazolový guláš s masem, zapečené špagety s mletým masem a sýrem, rizoto s kuřecím masem a zeleninou rajská omáčka s hovězím masem, recept, hlavní jídla |