KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Slepice na kari

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept slepice na kari potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 porce slepice
   • 40 g másla
   • 20 g oleje
   • 1 malá cibule
   • 1 jablko
   • 20 g hladké mouky
   • 1,5 dcl sladké smetany
   • vývar
   • sůl
   • kari koření
Recept slepice na kari připravíme takto:
Porce slepice osmažíme na oleji dozlatova v tlakovém hrnci a vyjmeme. Do oleje přidáme máslo a nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou a osmažíme. Pak přidáme osmažené maso a kari (půl až jednu lžičku - podle chuti), zalijeme 3 dcl vývaru a uzavřené dusíme asi hodinu. Měkké maso vyjmeme, přidáme jemně nastrouhané jablko, krátce povaříme, přidáme smetanu, prohřejeme a omáčku procedíme. Slepici na kari podáváme s houskovými knedlíky.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Slepice na kari nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

slepice na hrášku, filé na kari, kari rizoto se sojovými kostkami, fusilli con kari, podkarpatská slepice se zelím, krůtí kari, drůbeží játra na kari, kari karbanátky, kari špagety, slepice po arménsku



slepice na kari, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz