![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 6 porcí kapra • cibule • 0,25 l černého piva • 0,25 l bílého vína • citrón • 3 hřebíčky • 50 g másla • 2 lžičky sardelové pasty • 1 lžíce kaparů • 40 g hladké mouky • sůl Recept kapr po staročesku připravíme takto:
Kapra naporcujeme a osolíme. Do hluboké pánve nalijeme víno, pivo a čtvrt litru vody, přidáme cibuli se zapíchnutými hřebíčky, citrónovou kůru, osolíme a vaříme 10 minut. Pak vložíme kapra a zvolna vaříme 15 minut. Na menší pánvi zpěníme 50 g cibule, přidáme sardelovou pastu, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme procezeným rybím vývarem, přidáme nasekané kapary, citrónovou šťávu, osolíme a za stálého míchání vaříme 20 minut. Při podávání polijeme porce kapra připravenou omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr po staročesku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: husa po staročesku, kapr na zelenině, kapr v sýrovém negližé, kapr na houbách, kapr po moravsku, kapr se žampiony a anglickou slaninou, podkovičky z kapra, kapr na grilu, kapr dušený na pepři a česneku, kapr na smetaně kapr po staročesku, recept, hlavní jídla |