KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kapr po cikánsku potřebujeme tyto suroviny: • 6 porcí kapra po 150 g • 100 g cibule • 3 zelené papriky • 120 g žampionů nebo hříbků • 2 stroučky česneku • 3 lžíce rajčatového kečupu • 1 dl červeného vína • sůl • mlétý pepř • hladká mouka • olej na pečení Recept kapr po cikánsku připravíme takto:
Připravené porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v pekáčku na rozehřátém oleji upečeme v troubě dorůžova. Mezitím v kastrolu na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, k ní přidáme na nudličky nakrájené papriky bez semen, krátce podusíme, pak teprve přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, utřený česnek, přilijeme kečup a červené víno, je-li třeba, přisolíme a společně vše znovu podusíme. Upečeného kapra urovnáme na nahřátou mísu, přelijeme podušenou směsí a ozdobíme petrželkou a citronem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr po cikánsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zamagurský kapr, králík po cikánsku, velehradský řízek z kapra, kapr na černo se sušeným ovocem, kapr na paprice, kapr na víně se šunkou, pikantní kapr, kapr po mlynářsku, kapr na černo, námořnický kapr kapr po cikánsku, recept, hlavní jídla |