KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapr po cikánsku

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr po cikánsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 6 porcí kapra po 150 g
   • 100 g cibule
   • 3 zelené papriky
   • 120 g žampionů nebo hříbků
   • 2 stroučky česneku
   • 3 lžíce rajčatového kečupu
   • 1 dl červeného vína
   • sůl
   • mlétý pepř
   • hladká mouka
   • olej na pečení
Recept kapr po cikánsku připravíme takto:
Připravené porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v pekáčku na rozehřátém oleji upečeme v troubě dorůžova. Mezitím v kastrolu na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, k ní přidáme na nudličky nakrájené papriky bez semen, krátce podusíme, pak teprve přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, utřený česnek, přilijeme kečup a červené víno, je-li třeba, přisolíme a společně vše znovu podusíme. Upečeného kapra urovnáme na nahřátou mísu, přelijeme podušenou směsí a ozdobíme petrželkou a citronem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr po cikánsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kapr na cikánský způsob, kapr na černo se sušeným ovocem, kapr v leču, kapr plněný jablky, kavkazský kapr, štědrovečerní nadívaný kapr, bramborová polévka s kaprem, kapr v sýrové omáčce, plněný kapr, kapr po alsasku



kapr po cikánsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz