KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kapr na černo se sušeným ovocem potřebujeme tyto suroviny: • 800 g kapra • 200 g kořenové zeleniny • 300 g sušeného ovoce (meruňky • švestky a jablka) • 50 g loupaných mandlí • 250 ml červeného vína • sůl • divoké koření • celá skořice • 60 g másla Recept kapr na černo se sušeným ovocem připravíme takto:
Porce kapra osolíme a nechíme v chladu odležet. Červené víno krátce svaříme s divokým kořením a skořicí a pak scedíme. Na tenké nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, překrájené sušené meruňky, švestky a jablka vložíme do zapékací nádoby, zalijeme svařeným vínem a vše v mírně vyhřáté troubě rozpečeme, aby ovoce změklo. Pak do směsi ovoce a zeleniny zatlačíme porce kapra kůží navrch, na každou porci dáme plátek másla a nasekané mandle a pečeme v troubě při 180°C asi 8 až 10 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na černo se sušeným ovocem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr dušený na pepři a česneku, kapr rožmberský, králík s ančovičkami a sušenými rajčaty, ledový salát s ovocem, hovězí rolády se sušenými rajčaty, zamagurský kapr, kapr po moravsku, kapr v barevném těstíčku, kapr na hříbkách, radegastův kapr kapr na černo se sušeným ovocem, recept, hlavní jídla |