KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapr na černo se sušeným ovocem

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr na černo se sušeným ovocem potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g kapra
   • 200 g kořenové zeleniny
   • 300 g sušeného ovoce (meruňky
   • švestky a jablka)
   • 50 g loupaných mandlí
   • 250 ml červeného vína
   • sůl
   • divoké koření
   • celá skořice
   • 60 g másla
Recept kapr na černo se sušeným ovocem připravíme takto:
Porce kapra osolíme a nechíme v chladu odležet. Červené víno krátce svaříme s divokým kořením a skořicí a pak scedíme. Na tenké nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, překrájené sušené meruňky, švestky a jablka vložíme do zapékací nádoby, zalijeme svařeným vínem a vše v mírně vyhřáté troubě rozpečeme, aby ovoce změklo. Pak do směsi ovoce a zeleniny zatlačíme porce kapra kůží navrch, na každou porci dáme plátek másla a nasekané mandle a pečeme v troubě při 180°C asi 8 až 10 minut.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na černo se sušeným ovocem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kapr po staročesku, kapr po srbsku, námořnický kapr, cikánský kapr, kapr rožmberský, vánoční kapr s kysaným zelím, kapr na sardelích, ledový salát s ovocem, kapr na sardeli, kapr plněný jablky



kapr na černo se sušeným ovocem, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz