KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapr po srbsku

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr po srbsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg šupinatého kapra
   • 60 g slaniny
   • 1 kg napolo uvařených brambor
   • 60 g hladké mouky promíchané s mletou sladkou paprikou
   • 1/4 litru kysané smetany
   • 40 g másla
   • sůl
Recept kapr po srbsku připravíme takto:
Kapra očistíme, vykucháme, hlavu a ocasní partii odkrojíme, po délce jej rozdělíme na dvě půlky a páteř z vyšší půlky vykrojíme. Pak půlky kapra na vrchni straně příčně trochu šikmo několikrát nařízneme, osolíme a do každého zářezu vložíme plátek slaniny a kousek másla. Pekáč vymažeme máslem a narovnáme do něho napolo uvařené, oloupané, na plátky nakrájené a osolené brambory. Potom na pekáč položíme mřížku, na ni dáme připraveného kapra a vložíme do trouby. Po krátkém opečení poprášíme kapra moukou promíchanou s paprikou, a když povrch začne znědnout, poléváme kapra občas rozkvedlanou kysanou smetanou. Pečení trvá přibližně 20 až 25 minut. Upečené půlky kapra opatrně přendáme na mísu, posypeme jemně rozsekanou petrželkou a ozdobíme plátky nakrájeným citronem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr po srbsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kapr s paprikovou omáčkou, kapr na sardelích, moskevský kapr, kapr na česneku, radenínský vánoční kapr, jávský pečený kapr, bratislavský kapr se šunkou, dračí kapr, kapr po moravsku, cikánský kapr



kapr po srbsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz