KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapr po srbsku

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr po srbsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg šupinatého kapra
   • 60 g slaniny
   • 1 kg napolo uvařených brambor
   • 60 g hladké mouky promíchané s mletou sladkou paprikou
   • 1/4 litru kysané smetany
   • 40 g másla
   • sůl
Recept kapr po srbsku připravíme takto:
Kapra očistíme, vykucháme, hlavu a ocasní partii odkrojíme, po délce jej rozdělíme na dvě půlky a páteř z vyšší půlky vykrojíme. Pak půlky kapra na vrchni straně příčně trochu šikmo několikrát nařízneme, osolíme a do každého zářezu vložíme plátek slaniny a kousek másla. Pekáč vymažeme máslem a narovnáme do něho napolo uvařené, oloupané, na plátky nakrájené a osolené brambory. Potom na pekáč položíme mřížku, na ni dáme připraveného kapra a vložíme do trouby. Po krátkém opečení poprášíme kapra moukou promíchanou s paprikou, a když povrch začne znědnout, poléváme kapra občas rozkvedlanou kysanou smetanou. Pečení trvá přibližně 20 až 25 minut. Upečené půlky kapra opatrně přendáme na mísu, posypeme jemně rozsekanou petrželkou a ozdobíme plátky nakrájeným citronem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr po srbsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

štědrovečerní nadívaný kapr, opilý kapr, staročeský kapr, kapr po mlynářsku, kapr na žampiónech s ořechy, srbský kapr, lázeňský kapr, labužnický kapr, kapr plněný slaninou a křenem, kapr na houbách



kapr po srbsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz