KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Labužnický kapr

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept labužnický kapr potřebujeme tyto suroviny:

   • 6 porcí kapra
   • 1 citron
   • 80 g oleje
   • 80 g másla
   • 40 g mandlí
   • 50 g jader vlašských ořechů
   • 50 g rozinek
   • 1/4 litru plzeňského piva
   • 80-120 g oloupaných žemlí
   • asi 1/4 l rybího vývaru na podlití
   • sůl
   • mletý pepř
   • petrželka
Recept labužnický kapr připravíme takto:
Z porcí kapra stáhneme kůži, potom osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme olejem a postavíme asi na 3 hodiny do chladu. Potom v pánvi na zbylém rozehřátém oleji připravené porce kapra prudce po obou stranách opečeme, přendáme do kastrolu na rozehřáté máslo, k tomu přidáme v pivu namočené nevymačkané žemle, rozinky, sloupnuté a na nudličky nakrájené mandle a ořechy. Podlijeme trochou vývaru a v troubě pečeme doměkka. Jednotlivé porce upečeného kapra upravíme na talíř, přelijeme hustou omáčkou a ozdobíme citronem a petrželkou. Podáváme nejlépe s bramborami.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Labužnický kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kapr na pórku, smažený kapr se sýrem, řízky z kapra po staroměstsku, kapr na hořčici, kapr nadívaný houbami, vánoční kapr na šalvěji, kapr na hříbkách, cikánský kapr, kapr na sardeli, dušený kapr s rajčaty



labužnický kapr, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz