![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 6 porcí kapra • 1 citron • 80 g oleje • 80 g másla • 40 g mandlí • 50 g jader vlašských ořechů • 50 g rozinek • 1/4 litru plzeňského piva • 80-120 g oloupaných žemlí • asi 1/4 l rybího vývaru na podlití • sůl • mletý pepř • petrželka Recept labužnický kapr připravíme takto:
Z porcí kapra stáhneme kůži, potom osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme olejem a postavíme asi na 3 hodiny do chladu. Potom v pánvi na zbylém rozehřátém oleji připravené porce kapra prudce po obou stranách opečeme, přendáme do kastrolu na rozehřáté máslo, k tomu přidáme v pivu namočené nevymačkané žemle, rozinky, sloupnuté a na nudličky nakrájené mandle a ořechy. Podlijeme trochou vývaru a v troubě pečeme doměkka. Jednotlivé porce upečeného kapra upravíme na talíř, přelijeme hustou omáčkou a ozdobíme citronem a petrželkou. Podáváme nejlépe s bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Labužnický kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr s rozinkami a mandlemi, steaky z kapra s křenem, kapr rožmberský, kapr na cibuli, kapr na česneku, plněný kapr, kapr s vejcem a rajčetem, kapr na pórku, opilý kapr, kapr plněný jablky labužnický kapr, recept, hlavní jídla |