![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 podkovy z kapra • 4 plátky slaniny • 2 lžíce nastrouhaného čerstvého křenu • sůl • 4 lístky šalvěje • 30 g másla Recept kapr plněný slaninou a křenem připravíme takto:
Kapra zbavíme šupin, omyjeme, osušíme, trochu osolíme a dáme do zapékací misky. Do vnitřní strany podkovy vložíme rolku ze slaniny, kterou jsme naplnili čerstvým křenem, rybí maso kolem ní obtočíme a stáhneme nití. Navrch každé porce nasypeme ještě trochu křenu, položíme lístek šalvěje a kousek másla. Zapékací misku překryjeme fólií nebo alobalem a nechte v chladu odležet asi 2 hodiny. Potom fólii (alobal) ostraníme a pečeme v troubě přehřáté na 200°C asi 30–40 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr plněný slaninou a křenem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr na špeku po alsasku, plněný pstruh, uzené maso s křenem, zapečené špecle se slaninou, kapr plněný jablky, zapečená štika se slaninou a smetanou, kapr po francouzsku, kapr v alobalu, kapr na houbách, bramborový guláš se slaninou kapr plněný slaninou a křenem, recept, hlavní jídla |