KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kapr po srbsku potřebujeme tyto suroviny: • 1,5 kg šupinatého kapra • 60 g slaniny • 1 kg napolo uvařených brambor • 60 g hladké mouky promíchané s mletou sladkou paprikou • 1/4 litru kysané smetany • 40 g másla • sůl Recept kapr po srbsku připravíme takto:
Kapra očistíme, vykucháme, hlavu a ocasní partii odkrojíme, po délce jej rozdělíme na dvě půlky a páteř z vyšší půlky vykrojíme. Pak půlky kapra na vrchni straně příčně trochu šikmo několikrát nařízneme, osolíme a do každého zářezu vložíme plátek slaniny a kousek másla. Pekáč vymažeme máslem a narovnáme do něho napolo uvařené, oloupané, na plátky nakrájené a osolené brambory. Potom na pekáč položíme mřížku, na ni dáme připraveného kapra a vložíme do trouby. Po krátkém opečení poprášíme kapra moukou promíchanou s paprikou, a když povrch začne znědnout, poléváme kapra občas rozkvedlanou kysanou smetanou. Pečení trvá přibližně 20 až 25 minut. Upečené půlky kapra opatrně přendáme na mísu, posypeme jemně rozsekanou petrželkou a ozdobíme plátky nakrájeným citronem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr po srbsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr ve zlatých šupinách, jehněčí kotlety po srbsku, kapr na hořčici, kapr na pivě, bavorský kapr, vánoční kapr, smažený kapr se sýrem, staročeský kapr, kapr plněný slaninou a křenem, kapr na špeku po alsasku kapr po srbsku, recept, hlavní jídla |