KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapr ve zlatých šupinách

Kategorie: hlavní jídla, vánoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr ve zlatých šupinách potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g porcovaného kapra
   • 2 vejce
   • 30 g škrobové moučky
   • 100 ml mléka
   • 50 g hladké mouky
   • sůl
   • drcený kmín
   • 250 g kukuřičných lupínků
   • olej na smažení
   • citron
Recept kapr ve zlatých šupinách připravíme takto:
Porce kapra důkladně osolíme, okořeníme trochou drceného kmínu a necháme odležet v lednici. Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšleháme řidší těstíčko, osolíme a necháme chvíli stát. Pak porce kapra namáčíme v těstíčku, necháme lehce okapat a pak obalíme v pomačkaných kukuřičných lupínkách (opatrně ze všech stran přimáčkneme lupínky k rybě). Smažíme v mírně rozpáleném oleji, ale jen tak, aby se osmahly kukuřičné lupínky. Pak bez ohledu na to, zda je kapr celý prosmažený nebo ne, porce vyjmeme, vložíme je na plech a dopečeme v troubě asi deset minut. Podáváme s bramborovým salátem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr ve zlatých šupinách nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

řízky z kapra po staroměstsku, kapr po alsasku, kapr rožmberský, vánoční kapr s kysaným zelím, kapr po francouzsku, kapr s jablky a paprikou, radenínský vánoční kapr, kapr se žampiony a anglickou slaninou, pikantní kapr, smažený kapr



kapr ve zlatých šupinách, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz