KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapr na pivě

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr na pivě potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 porce kapra
   • sůl
   • mletý pepř
   • 1/4 litru světlého piva
   • 2 lžíce rostliného oleje
   • 4 malé cibulky
   • 2 lžíce citrónové šťávy
   • kmín
   • mletá sladká paprika
Recept kapr na pivě připravíme takto:
Opláchnuté osušené porce kapra osolíme, opepříme, rozložíme na talíř, trochu pokapeme pivem a dáme asi na hodinu uležet do chladničky. Pak v kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme oloupané, na kroužky nakrájené cibulky, vložíme porce kapra, zalijeme pivem, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme kmínem a papriku. Dusíme pod pokličkou doměkka asi 25 minut. Při dušení podléváme maso trochou horké vody.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na pivě nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kapr dušený na pivě, smažený kapr, kapr po staročesku, kapr na špeku po alsasku, radenínský vánoční kapr, vánoční kapr, kapr na žampiónech s ořechy, radegastův kapr, labužnický kapr, jávský pečený kapr



kapr na pivě, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz