KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kapr na pivě potřebujeme tyto suroviny: • 4 porce kapra • sůl • mletý pepř • 1/4 litru světlého piva • 2 lžíce rostliného oleje • 4 malé cibulky • 2 lžíce citrónové šťávy • kmín • mletá sladká paprika Recept kapr na pivě připravíme takto:
Opláchnuté osušené porce kapra osolíme, opepříme, rozložíme na talíř, trochu pokapeme pivem a dáme asi na hodinu uležet do chladničky. Pak v kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme oloupané, na kroužky nakrájené cibulky, vložíme porce kapra, zalijeme pivem, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme kmínem a papriku. Dusíme pod pokličkou doměkka asi 25 minut. Při dušení podléváme maso trochou horké vody. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na pivě nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr v sýrovém negližé, hovězí na černém pivě, srbský kapr, kapr na houbách, králík na černém pivě, kapr plněný slaninou a křenem, bratislavský kapr se šunkou, kapr na špeku po alsasku, kapr ve zlatých šupinách, kapr na hořčici kapr na pivě, recept, hlavní jídla |