KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vánoční kapr

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vánoční kapr potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 porce kapra po 150 g
   • 80 g másla na smažení
   • sůl
   • citron
   • petrželka
   • lžička kaparů
   • 2 natvrdo uvařená vejce
   • 40 g másla na zjemnění šťávy
Recept vánoční kapr připravíme takto:
Porce kapra osolíme, na vrchní straně uprostřed nařízneme a do zářezů vložíme dílek citronu. Takto připraveného kapra pečeme v pánvi na másle 12 až 15 minut. Upečeného kapra rovnáme do mísy a posypeme sekanou petrželkou a nadrobno rozsekanými vejci. Šťávu z pečeného kapra zjemníme máslem, přidáme nadrobno rozsekané kapary, zakapeme citronovou šťávou, krátce povaříme a přelijeme tím kapra upraveného na míse.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Vánoční kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

řízky z kapra po staroměstsku, dračí kapr, kapr na hořčici, opilý kapr, vánoční kapr na šalvěji, kapr po mlynářsku, kapr na sardeli se žampióny, kapr po staročesku, plněný vánoční kapr, kapr na houbách



vánoční kapr, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz