KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vánoční kapr

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vánoční kapr potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 porce kapra po 150 g
   • 80 g másla na smažení
   • sůl
   • citron
   • petrželka
   • lžička kaparů
   • 2 natvrdo uvařená vejce
   • 40 g másla na zjemnění šťávy
Recept vánoční kapr připravíme takto:
Porce kapra osolíme, na vrchní straně uprostřed nařízneme a do zářezů vložíme dílek citronu. Takto připraveného kapra pečeme v pánvi na másle 12 až 15 minut. Upečeného kapra rovnáme do mísy a posypeme sekanou petrželkou a nadrobno rozsekanými vejci. Šťávu z pečeného kapra zjemníme máslem, přidáme nadrobno rozsekané kapary, zakapeme citronovou šťávou, krátce povaříme a přelijeme tím kapra upraveného na míse.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Vánoční kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kapr na zelenině, kapr na špeku po alsasku, kapr ve zlatých šupinách, bavorský kapr, kapr dušený na pepři a česneku, kapr na paprice, cikánský kapr, plněný kapr, kapr v alobalu, kapr na černo



vánoční kapr, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz