KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapr na špeku po alsasku

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr na špeku po alsasku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg kapra
   • 200 g slaniny
   • 60 g másla
   • 2 dcl bílého vína
   • 2 krajíce tvrdého chleba
   • sůl
   • pepř
Recept kapr na špeku po alsasku připravíme takto:
Kapra vykucháme a rozdělíme na dvě podélné části. Na dno pekáče rozložíme kousky másla a krajíčky tvrdého chleba. Na ně položíme kůží dolů obě poloviny kapra. Slaninu nakrájíme na tenké plátky, položíme na rybu, osolíme a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě, jakmile se máslo začne škvařit, podlijeme ho vínem. Několikrát poléváme vypečenou šťávou a pečeme, dokud maso nezíská zlatavou barvu - asi 40 minut.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na špeku po alsasku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

smažený kapr, kapr po alsasku, opilý kapr, kapr po cikánsku, staročeský kapr, vánoční kapr, kapr s paprikovou omáčkou, kapr po francouzsku, kapr s rozinkami a mandlemi, podkovičky z kapra



kapr na špeku po alsasku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz