![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 jelení steaky (po 150 g) • 1 cibule • 100 g másla • 2 lžíce smetany • 350 ml červeného vína • sůl • 5 kuliček jalovce Recept jelení steak na červeném víně připravíme takto:
Steaky lehce naklepeme, vložíme do červeného vína, přidáme jalovec a necháme asi jednu hodinu uležet. Pak maso vyndáme, marinádu procedíme sítem, ale nevyléváme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na polovině rozehřátého másla, přidáme polovinu zcezené marinády a dusíme asi 10 minut. Pak cibuli rozmixujeme. Na zbylém másle opečeme marinované jelení steaky (přibližně 5 minut z každé strany) a uchováme je v teple. Výpek povaříme se zbytkem marinády, přidáme rozmixovanou cibuli se smetanou a dochutíme solí. Při podávání jelení steaky přelijeme vínovou omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jelení steak na červeném víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jelení guláš ii, skopové na víně, telecí maso na víně, králičí játra na víně, vepřové kotlety na víně a fenyklu, hovězí plec na červeném víně, bavorský steak ii, dušené hovězí na víně, hovězí steak v pivní marinádě, steak z lososa na česneku jelení steak na červeném víně, recept, hlavní jídla |