![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg jeleního masa • 1 cibule • sůl • mletá červená paprika • mletý černý pepř • rozmarýn • tymián • hladká mouka • olej Recept jelení guláš připravíme takto:
Na kostky nakrájené maso dáme do pekáče, lehce osolíme, posypeme kořením, pokapeme olejem, promícháme a necháme chvíli odležet. Potom přidáme na čtvrtky rozkrájenou cibuli, mírně podlijeme vodou a v troubě při 170-180°C upečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a podle potřeby podlijeme vodou. Hotové maso vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku dáme hladkou mouku a krátce osmahneme. Postupně za stálého míchání pomalu přiléváme vodu (jen tolik, až dosáhneme požadované hustoty omáčky) a chvíli povaříme, případně podle potřeby dochutíme. Do hotové omáčky vrátíme zpět maso. Jelení guláš podáváme například s bramborovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jelení guláš II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: žižkovský guláš, zabijačkový guláš ii, jemný telecí guláš s párkem, pikantní guláš na žampionech, dančí guláš, bůčkový guláš, fazolový guláš s masem, vepřový guláš se smetanou, maďarský kančí guláš, hovězí víkendový guláš jelení guláš ii, recept, hlavní jídla |