![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g loupané hovězí plece • 100 ml hovězího vývaru • 50 ml rostlinného oleje • 1 mrkev • 1 cibule • 300 g celeru • 8 žampionů krájených na osminky • 300 ml červeného vína • 2 lžíce rajského protlaku • 50 g másla krájenéhona kostičky • 1 lžíce sekané ploché petržele Recept hovězí plec na červeném víně připravíme takto:
V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené kusy masa a zprudka opečeme ze všech stran dohněda. Přidáme trochu oleje, vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Půlku schováme jako ozdobu. Přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme vyvařit. Vložíme maso, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme a uchováme v teple. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, po částech do ní zašleháme chlazené máslo a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a jen mírně prohřejeme (už se nesmí vařit). Správně upravená hovězí plec musí být šťavnatá. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí plec na červeném víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: uzená plec v bramboráku, hovězí víkendový guláš, vepřová plec s mrkví, rajčaty a paprikou, nadívané hovězí plátky, hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré, karbanátky dušené na víně, hovězí guláš s fazolemi, burgundské hovězí maso, hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem, irská hovězí mísa hovězí plec na červeném víně, recept, hlavní jídla |