KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jelen na pepři

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jelen na pepři potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg jeleního masa
   • 50 g špeku
   • 3 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 100 ml brandy
   • 100 ml olivového oleje
   • 1 lžíce rajského protlaku
   • půl lžíce červeného vína
   • sůl
   • pepř
   • tymián
   • rozmarýn
Recept jelen na pepři připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky, česnek a cibuli nakrájíme na drobno. Maso, česnek, cibuli, tymián, rozmarýn, brandy a olivový olej smícháme, přikryjeme a necháme alespoň 12 hodin marinovat v ledničce. Špek nakrájíme na malé kostky a osmažíme. Maso vyndáme z marinády a přidáme ke špeku a opečeme. Přidáme rajský protlak, orestujeme, přidáme červené víno, zbytek marinády a přikryté vaříme 1,5 až 2 hodiny. Dochutíme solí a pepřem.





jelen na pepři, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz