![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1,5 kg jeleního masa • 50 g špeku • 3 cibule • 2 stroužky česneku • 100 ml brandy • 100 ml olivového oleje • 1 lžíce rajského protlaku • půl lžíce červeného vína • sůl • pepř • tymián • rozmarýn Recept jelen na pepři připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky, česnek a cibuli nakrájíme na drobno. Maso, česnek, cibuli, tymián, rozmarýn, brandy a olivový olej smícháme, přikryjeme a necháme alespoň 12 hodin marinovat v ledničce. Špek nakrájíme na malé kostky a osmažíme. Maso vyndáme z marinády a přidáme ke špeku a opečeme. Přidáme rajský protlak, orestujeme, přidáme červené víno, zbytek marinády a přikryté vaříme 1,5 až 2 hodiny. Dochutíme solí a pepřem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jelen na pepři nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jelení guláš ii, jelení ragú na červeném víně, skopové kotlety na pepři, králík na pepři, myslivecká roláda ze jeleního masa, jelení steak na červeném víně, hovězí maso na pepři, jelení guláš, jelení perkelt, hovězí maso na pepři ii jelen na pepři, recept, hlavní jídla |