![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1,5 kg jeleního masa • 50 g špeku • 3 cibule • 2 stroužky česneku • 100 ml brandy • 100 ml olivového oleje • 1 lžíce rajského protlaku • půl lžíce červeného vína • sůl • pepř • tymián • rozmarýn Recept jelen na pepři připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky, česnek a cibuli nakrájíme na drobno. Maso, česnek, cibuli, tymián, rozmarýn, brandy a olivový olej smícháme, přikryjeme a necháme alespoň 12 hodin marinovat v ledničce. Špek nakrájíme na malé kostky a osmažíme. Maso vyndáme z marinády a přidáme ke špeku a opečeme. Přidáme rajský protlak, orestujeme, přidáme červené víno, zbytek marinády a přikryté vaříme 1,5 až 2 hodiny. Dochutíme solí a pepřem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jelen na pepři nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jelení plec pečená se šunkou, kapr dušený na pepři a česneku, králík na pepři, jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem, myslivecká roláda ze jeleního masa, jelení perkelt, jelení ragú na červeném víně, hovězí maso na pepři ii, jelení guláš, skopové kotlety na pepři jelen na pepři, recept, hlavní jídla |