KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí kolínka na bylinkách

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí kolínka na bylinkách potřebujeme tyto suroviny:

   • 6-8 jehněčích kolínek
   • 500 g gazdovské slaniny
   • 3 červené cibule
   • směs bylinek (bouquet garni)
   • bobkový list
   • několik kuliček nového koření
   • 5 stroužků česneku
   • 500 ml hovězího vývaru
   • 500 ml bílého suchého vína
   • sůl
Recept jehněčí kolínka na bylinkách připravíme takto:
Do pekáče dáme jehněčí kolínka, osolíme, vydatně potřeme najemno nasekanou směsí bylinek a sem tam proložíme bobkovým listem a novým kořením. Na pánvi orestujeme půl kila na kostky nakrájené slaniny s na osminky nakrájenou a rozebranou červenou cibulí a plátky z pěti stroužků česneku. Tím jehněčí přelijeme, přidáme půl litru vývaru a půl litru bílého vína, pekáč přikryjeme a vložíme na 2 hodiny do trouby předehřáté na 200°C. Po hodině a půl pekáč odkryjeme a zbylou půlhodinku dopečeme. Po vyjmutí upečených kousků jehněčího výpek vydusíme, až trochu zhoustne. Podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.





jehněčí kolínka na bylinkách, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz