KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jehněčí kolínka na bylinkách potřebujeme tyto suroviny: • 6-8 jehněčích kolínek • 500 g gazdovské slaniny • 3 červené cibule • směs bylinek (bouquet garni) • bobkový list • několik kuliček nového koření • 5 stroužků česneku • 500 ml hovězího vývaru • 500 ml bílého suchého vína • sůl Recept jehněčí kolínka na bylinkách připravíme takto:
Do pekáče dáme jehněčí kolínka, osolíme, vydatně potřeme najemno nasekanou směsí bylinek a sem tam proložíme bobkovým listem a novým kořením. Na pánvi orestujeme půl kila na kostky nakrájené slaniny s na osminky nakrájenou a rozebranou červenou cibulí a plátky z pěti stroužků česneku. Tím jehněčí přelijeme, přidáme půl litru vývaru a půl litru bílého vína, pekáč přikryjeme a vložíme na 2 hodiny do trouby předehřáté na 200°C. Po hodině a půl pekáč odkryjeme a zbylou půlhodinku dopečeme. Po vyjmutí upečených kousků jehněčího výpek vydusíme, až trochu zhoustne. Podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí kolínka na bylinkách nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí kari, jehněčí maso na houbách, jehněčí na česneku s brambory a špenátem, pečená jehněčí plec, jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou, jehněčí kotletky v česnekové strouhance, jehněčí maso s fazolkami, jehněčí kotlety, pečená jehněčí kýta, zapečené brambory s jehněčím masem jehněčí kolínka na bylinkách, recept, hlavní jídla |