KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí hřbet plněný meduňkou

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí hřbet plněný meduňkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g jehněčího hřbetu bez kosti
   • lístky čerstvé meduňky
   • sůl
   • pepř
   • 2 lžíce olivového oleje
Recept jehněčí hřbet plněný meduňkou připravíme takto:
Hřbet rozdělíme na 4 porce, pak podélně nařízneme a rozložíme maso jako na roládu a osolíme a opepříme. Na každou porci masa poklademe 6 lístků meduňky, maso přiklopíme k sobě, znovu osolíme a opepříme (i zvenku) a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Pak dáme do rozehřáté trouby a při teplotě 200°C pečeme 10 minut - maso by mělo být upečené na stupeň medium, při podávání ho nakrájíme na hezké šikmé plátky. Podáváme s vařenými brambory, baby karotkou a hráškem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí hřbet plněný meduňkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

pečená jehněčí kýta, jehněčí kari, plněný hermelín, plněný vepřový řízek, plněný smažený hermelín, jehněčí souvlaki, jehněčí na šafránu, plněný vepřový bůček, jehněčí výpečky, jehněčí na smetaně



jehněčí hřbet plněný meduňkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz