KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept bílé zelí s jehněčím masem a jablky potřebujeme tyto suroviny: • 500 g jehněčího masa • 2 cibule • 1 sklenice kysaného zelí • 2 jablka • 3 lžíce sádla • sůl • 4 zrnka pepře • 1 bobkový list • 1 zrnko jalovce • 3 dcl bílého vína • 3 lžíce hladké mouky Recept bílé zelí s jehněčím masem a jablky připravíme takto:
Plátky jehněčího masa jemně zaprášíme hladkou moukou a osolíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na sádle. Zelí slijeme, lehce vymačkáme, překrájíme. Z jablek vykrojíme jádřince, oloupeme je a nakrájíme na menší hranolky či nudličky. Přimícháme koření a krátce podusíme. Na dno vymazaného pekáče rozprostřeme polovinu zelí, poklademe jehněčími plátky, přikryjeme zbytkem zelí, zalijeme trochou vody a bílým vínem, přikryjeme a pečeme, přičemž podléváme jen tak, aby na konci pečení byla téměř všechna tekutina odpařená. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bílé zelí s jehněčím masem a jablky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí maso s kysaným zelím, rajská omáčka s hovězím masem, mleté maso v zelí, rizoto s kuřecím masem a zeleninou, vepřové karé s jablky, chlupaté knedlíky s uzeným masem, špenát s kuřecím masem, kysané zelí s hrachem, špagety s hovězím masem, kotlety se zelím bílé zelí s jehněčím masem a jablky, recept, hlavní jídla |