KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept bílé zelí s jehněčím masem a jablky potřebujeme tyto suroviny: • 500 g jehněčího masa • 2 cibule • 1 sklenice kysaného zelí • 2 jablka • 3 lžíce sádla • sůl • 4 zrnka pepře • 1 bobkový list • 1 zrnko jalovce • 3 dcl bílého vína • 3 lžíce hladké mouky Recept bílé zelí s jehněčím masem a jablky připravíme takto:
Plátky jehněčího masa jemně zaprášíme hladkou moukou a osolíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na sádle. Zelí slijeme, lehce vymačkáme, překrájíme. Z jablek vykrojíme jádřince, oloupeme je a nakrájíme na menší hranolky či nudličky. Přimícháme koření a krátce podusíme. Na dno vymazaného pekáče rozprostřeme polovinu zelí, poklademe jehněčími plátky, přikryjeme zbytkem zelí, zalijeme trochou vody a bílým vínem, přikryjeme a pečeme, přičemž podléváme jen tak, aby na konci pečení byla téměř všechna tekutina odpařená. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bílé zelí s jehněčím masem a jablky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: mleté maso v zelí, bůček na zelí, čínské nudle s vepřovým masem, zapečený salám se zelím, špecle s kysaným zelím a uzeným masem, pivní bramborák s uzeným masem, fazole se zelím a s pohankou, fazolová směs se sójovým masem, bramborové špecle s vepřovým masem, zapečené těstoviny s uzeným masem bílé zelí s jehněčím masem a jablky, recept, hlavní jídla |