![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 250 g libového hovězího masa • 30 g mrkve • 30 g cibule • celerová nať • 100 g másla • 100 ml bílého vína • oregáno • 1 lžíce petrželky • polévkové koření • sůl • pepř • 300 g předvařené rýže • 100 g strouhaného sýra Recept janovské rizoto připravíme takto:
Zahřejeme polovinu másla, přidáme nakrájenou zeleninu a krátce osmahneme. Přidáme nakrájené maso a ještě chvilku smažíme. Pak zalijeme vínem, přidáme oregáno, petrželku, sůl, pepř, polévkové koření, zalijeme 0,75 l vody a dusíme asi 30 minut. Potom přidáme předvařenou rýži, zbytek másla, zamícháme a dusíme asi 10 minut. Podáváme posypané strouhaným sýrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Janovské rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rizoto houbové, srbské rizoto, kari rizoto se sojovými kostkami, dýňové rizoto, hříbkové rizoto, zeleninové rizoto, rizoto s kuřecím masem a zeleninou, houbové rizoto, námořnické rizoto, rizoto janovské janovské rizoto, recept, hlavní jídla |