KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Janovské rizoto

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept janovské rizoto potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g libového hovězího masa
   • 30 g mrkve
   • 30 g cibule
   • celerová nať
   • 100 g másla
   • 100 ml bílého vína
   • oregáno
   • 1 lžíce petrželky
   • polévkové koření
   • sůl
   • pepř
   • 300 g předvařené rýže
   • 100 g strouhaného sýra
Recept janovské rizoto připravíme takto:
Zahřejeme polovinu másla, přidáme nakrájenou zeleninu a krátce osmahneme. Přidáme nakrájené maso a ještě chvilku smažíme. Pak zalijeme vínem, přidáme oregáno, petrželku, sůl, pepř, polévkové koření, zalijeme 0,75 l vody a dusíme asi 30 minut. Potom přidáme předvařenou rýži, zbytek másla, zamícháme a dusíme asi 10 minut. Podáváme posypané strouhaným sýrem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Janovské rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kalábrijské rizoto, špenátové rizoto, šafránové rizoto, pórkové rizoto, japonské rizoto, telecí rizoto, rizoto se šunkou a hráškem, kari rizoto se sojovými kostkami, rizoto s liškami, italské rizoto s čekankou



janovské rizoto, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz