![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 5 hrnků masového vývaru • 2 hrnky rýže arborio • 2 hrnky dýně nakrájené na malé kostičky zbavené semínek • 1,5 hrnků dýňového pyré • půlka žluté cibule • 2 lžíce olivového oleje • sůl • mletý černý pepř Recept dýňové rizoto připravíme takto:
Do zapékací misky dáme olej, rýži, nakrájenou dýni, pyré a nadrobno nakrájenou cibuli, ochutíme solí a pepřem a řádně promícháme. Přikryjeme alobalem, dáme do předehřáté trouby a zapečeme při 180°C, dokud se veškerá tekutina nevstřebá (asi 35 minut). Při podávání porce dýňového rizota ozdobíme nasekanou čerstvou bazalkou a nastrouhaným parmazánem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dýňové rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pórkové rizoto, rizoto z lososa se zeleným chřestem, strejcovo rizoto, rizoto na pivu, rizoto s kuřecím masem a zeleninou, jamajské rizoto, italské rizoto s čekankou, rizoto s rybou v rajčatovém protlaku, rizoto po římsku, houbové rizoto s cuketami dýňové rizoto, recept, hlavní jídla |