KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept irská hovězí mísa potřebujeme tyto suroviny: • 600 g hovězího masa • 80 g slaniny • 800 g brambor • 2 cibule • 1 malá kapusta • 1 velká mrkev • 20 g másla • sůl • pepř • petrželka Recept irská hovězí mísa připravíme takto:
Očištěné odblaněné maso zbavíme tuku a nakrájíme na drobné kostky. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno poklademe maso, osolíme, poklademe oloupanými a nadrobno nakrájenými brambory, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Další vrstvu tvoří spařená, na nudle nakrájená kapusta a očištěná, na kolečka nakrájená mrkev. Poslední vrstvu tvoří opět brambory. Navrch dáme na plátky nakrájenou slaninu, zalijeme horkou vodou, přikryjeme a pečeme asi dvě hodiny. Hotový pokrm posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Irská hovězí mísa nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: štěpánská hovězí pečeně, hovězí ragú na víně se žampiony, znojemské hovězí biftečky, hovězí plněné závitky, hovězí víkendový guláš, hovězí roštěná na zelenině, hovězí maso na pepři, hovězí nudličky na víně, hovězí svíčková pečeně v listovém těstě, mexická pálivá hovězí pánev irská hovězí mísa, recept, hlavní jídla |