![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g hovězího masa • 80 g slaniny • 800 g brambor • 2 cibule • 1 malá kapusta • 1 velká mrkev • 20 g másla • sůl • pepř • petrželka Recept irská hovězí mísa připravíme takto:
Očištěné odblaněné maso zbavíme tuku a nakrájíme na drobné kostky. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno poklademe maso, osolíme, poklademe oloupanými a nadrobno nakrájenými brambory, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Další vrstvu tvoří spařená, na nudle nakrájená kapusta a očištěná, na kolečka nakrájená mrkev. Poslední vrstvu tvoří opět brambory. Navrch dáme na plátky nakrájenou slaninu, zalijeme horkou vodou, přikryjeme a pečeme asi dvě hodiny. Hotový pokrm posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Irská hovězí mísa nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vařené hovězí maso, dušené hovězí plátky se zeleninou, hovězí maso na zázvoru, hovězí roštěná na zelenině, hovězí na černém pivě, dušená hovězí plec na šalotce, zbojnická hovězí roláda, hovězí víkendový guláš, hovězí maso v zelenině, pikantní hovězí guláš irská hovězí mísa, recept, hlavní jídla |